6. Voisitko kuvitella itsellesi vain ulkotarhassa eläviä koiria ja mitä mieltä olet ''pihakoirien'' pidosta?

En voisi itselle kuvitella, koska yksi syy miksi koiria ylipäätään on otettu, on se että ne ovat meille ihmisille seurana ihan kotona sisällä osana arkea.

"Pihakoirien" pito on kyllä ihan ok, sellaisten rotujen kohdalla, joille se on ominaista. Jotain shelttiä olisi vaikea kuvitella pihakoiraksi, mutta tietyt rodut (ja yksilöt) varmasti viihyvät ulkona, kuten huskyt. Tietysti myös ulkokoirien perustarpeista on pidettävä hyvä huoli :-)

7. Täytyykö koirasi olla rotukoira vai voisitko ottaa myös sekarotuisen karvakorvan? Miksi?

Juu, kyllä haluan rotukoiran. Tiedän että myös sekarotuiset ovat omille ihmisilleen rakkaita, eikä se tietenkään koiran arvoa tunnetasolla vähennä.

Oma syyni on se, että haluan harrastaa lajeja, joista pidän ja yksi on koiranäyttelyt. Myös rotukoiran kohdalla saan tietää sukutaulun, rodulle tyypillisiä piirteitä, yleisimpiä sairauksia jne. Näistä ei tiedä sekarotusen kohdalla mitään (etenkään jos ei ole esim. isän rodusta edes tietoa!).

Rotukoirien vanhempia on yleensä tutkittu esimerkiksi Pevisa-sääntöjen mukaisesti ja ne tiedot on nähtävissä. Tiedän ettei kaikki sekarotuiset ole pentutehtaista, mutta kaikista vähiten haluaisin niitä tukea.

8. Mikä on paras elokuva(t), jossa on pää- tai sivuroolissa koira?

Ehkä Beethoven! Tai sitten Red Dog, koska siinä on kelpie.

9. Mitä muita rotuja olet harkinnut/aiot vielä ottaa?

Tähän olisin vastannut että heeleri, mutta se tuli jo! Nyt ei ole harkinnassa muita rotuja, nämä riittää. Voihan se olla että joskus elämässäni omistan jonkun, mikä ei ole kelpie tai heeleri, mutta nyt en osaa sitä rotua nimetä.

10. Mikä on mielestäsi sopiva ja toimiva koiralauman koko, onko jokin maximi määrä?

En osaa sanoa tiettyä määrää. Riippuu niin paljon rodusta, koirien iästä, siitä millaisia yksilöitä ne on. Monta ihmistä perheessä on (sellaisia jotka osallistuu koirien hoitoon) ja millainen asuinpaikka on sekä kuinka paljon koirille on aikaa. Aika monta syytä tuli mieleen :D.

Meidän kohdalla suurin määrä kerralla on ollut kolme. Silloinkaan vähintään yksi niistä on ollut jo hieman vanhempi. Jillan tullessa meille kolmanneksi koiraksi oli Iitulla ikää jo 10v. Tamskun jäädessä kotiin kolmanneksi koiraksi oli Sannilla ikää jo 11v.

Kyllä henkilökohtaisesti koen, että kolme on itselleni jotenkin maximi. Silloinkaan en voisi kaikkien kanssa harrastaa aktiivisesti. Tämä kaksi on hyvä määrä nyt pieneen asuntoon. Mutta on ihmisiä, jotka hallitsevat isonkin lauman ja saa ne hyvin hoidettua. Tämä maximi määrä riippuu monesta asiasta!

11. Mitä/millaista koiranruokaa suosit ja millaista ruokaa tai ruokintatapaa et koskaan antaisi koirillesi?

Pääosaltaan meidän koirien ruoka on nappulaa. Kelpiet syö Royal Canin Medium Adultia ja Hildalla on vielä pariakin eri merkkistä penturuokaa, mutta jatkaa myöhemmin sitten Royal Canin Mini Juniorilla.

Nappulaa saavat kaksi kertaa päivässä, joskus joku annos korvataan esim. puurolla tai saavat puolet jauhelihaa. Pakkasessa olisi myös Mustin ja Mirrin Maukas-pötköjä, mutta viimeeksi ei ainakaan ollut pennun mieleen oikein. Lisäksi nämä saavat välillä kotiruoan tähteitä, piimää, lihaa, kalaa vaihtelevasti.

Nyt pentu on saanut ehkä noin viitenä iltana viikossa vielä iltapalaksi (vai iltaherkuksi) 1-2 kanankaulaa. Jilla saa myös yhden kun eihän sitä ilmankaan voi jättää :-)

13 viikkoa ja 3,5kg on Hildeen tänään

Hilda%20pienennetty.jpg

Ollaan enemmän harjoiteltu istumista kun seisomista, niin kuvaaminen on aika haastavaa. Mutta tämä saatiin:

13vk%20pienennetty.jpg