Tamsu kun on tottunut, että olen sitä hakenut agilityyn ja välillä tokotreeneihinkin. Nyt ne harrastukset on vähän jäänyt kun säästetään sitä selkää. Agilityä ei varmaan tarvitse edes perustella ja tokossa en halua esim. luoksetuloja tehdä tai palkata palloa heittämällä. Makupalalla se saa välillä tehdä vähemmän meneviä juttuja, kuten perusasentoja ja seuraamista. Mietin sitten mitä me voitaisi tehdä yhteisenä juttuna...

Ekana tuli mieleen nämä haistelutreenit. Tamsku on haistellut grillimaustetta. Idea lähti juuri siitä, että se ei rasita selkää. Tiesin että Ella on opettanut Elville vähän vastaavaa ja juttelinkin asiasta. Meille ei ollut niin väliä mikä se mauste on ja grillimauste taisi olla eka joka tuli kaapissa vastaan. Nämä koulutusjutut ei varmasti ole kaikista tehokkaimpia, kun tämä maailma on itselleni vähän vieras. Tamsun kanssa kuitenkin pääasia on tehdä jotain mukavaa yhdessä.

Homma lähti niin, että oli kaksi vanulappua ja maustetta toisessa. Aina kun haisteli oikeaa lappua niin naksulla naksautin ja siitä palkka. Tamsku on älykäs, sillä oikeastaan kerrasta oppi jutun juonen. Noin viisi eri kertaa tehtiin näin ja sitten siirryin laittamaan maustelappua toiseen huoneeseen, jossa vanulappu oli helposti löydettävissä lattialla. Nyt ollaan edetty jo siihen vaiheeseen, että maustelappu oli kenkätelineen päällä, josta joutui enemmän etsimään.

Parasta on kun kuulee sen nuuskutuksen ja näkee kun toinen niin innokkaana etsii. Muutamat ovat nyt viimeaikoina kyselleet Tamskun kuulumisia. Tosiaan, tietyt harrastukset ja pallon heittelyt ovat jääneet pois, mutta muuten se elelee tavallista elämää ja siitä on kuoriutunut hyvä leikkitäti Hildalle :-)

Tämä treeni ei paljoa vaadi. Nykyisin riittää yksi vanulappu ja mauste. Naksuakaan ei ole aina käytössä.

tam.jpg