Käytiin Jillan kanssa sunnuntaina Helsingissä luonnetestissä, jonka tuomaroi Kari Mäkinen ja Lea Haanpää. Jilla käyttäyätyi melkein kokoajan kuten odotinkin, reagoi asioihin nopeasti ja palautui kaikesta melko hyvin.

Pisteitä tuli yhteensä 69, miinusta tuli puollustushalusta (Jilla oli sitä mieltä että puolusta vain ihan itse) sekä kovuudesta (on pehmeä). Muut osa-alueet olivat sitten +1 sekä muutama oli +2. Se oli kiva huomata, että vaikka Jipu ei mihinkään ääniin ole ennenkään reagoinut, että ei se tehnyt sitä nytkään ja oli laukausvarma.

Pisteethän jäi 6 pisteen päähän muotovalion arvosta, tuomarit kommentoivat Jillan olevan hyvin leimautunut minuun, leikkisä, nöyrä ja iloinen koira. Sanoivat myös, että tarvitsee vielä hetken aikaa. Kysyin lopuksi, että olivatko he sitä mieltä, että kannattaisiko testatauttaa joskus uudestaan, niin olivat sitä mieltä että kyllä kannattaa. Kyllä me varmaan testiin sitten mennään uudestaan koittamaan, joskus vuoden tai parin päästä. Olin kuitenkin Jillaan itsessään ihan tyytyväinen. Ei sillä jäänyt päälle mitään painetta tai muutakaan, vaan on ihan iloinen oma itsensä.

Nyt olisi tokokoettakin vähän kiikarissa. Kaukokäskyihin ja luoksetulon pysäytyksiin ollaan nyt keskitytty vähän enemmän ja molemmat alkaa olla jo ihan kivalla mallilla. Noutokin on muuten ok, tosin se palauttaa kapulan edelleen ravilla, täytyy yrittää saada palautukseen lisää vauhtia.

Tamsku on myös jatkanut perusasioiden opettelua äitin kanssa ja intoa sekä tekemisen halua näyttää kyllä olevan :). Ehkä räväkämpi tekemään kuin emänsä.

Nyt ei ole kuviakaan tarjolla, sateisia ilmoja on ollut. Hauskaa tulevaa viikonloppua kuitenkin!