Tein viime vuonna vuodesta 2008 samanlaisen, ja nyt tulee pieni kooste vuodesta 2009. Hetki aikaa miettiä, mitä mahtuukaan yhteen vuoteen. Vuosi 2009 pitää sisällään suuria ilon- sekä surunaiheita, sekä kaikkea siltä väliltä.

Mistähän sitä aloittaisi....vaikka tokosta. Tammikuussa saimme alokkaasta sen ykköstuloksen, ja sen jälkeen onkin tullut niitä ns. läheltäpiti ykkösiä pari.... joskus oli mukana vain huonoa tuuria (ötökkä puri tassun pohjasta) ja joskus taas vain osaamattomuutta, lähinnä hihnan toisessa päässä, ei yleensä koirassa ;). Mutta nyt luvassa piiiiiitkä treeni tauko ja uudella innolla sitten joskus ensi vuonna =).

Agilityssä taas meidän onnistuminen oli agirodussa, nuorten radalla. Sieltä tuli 10 virhepistettä, eli meillä kaksi kieltoa, taisi olla kepit ja hyppy. Mutta muuten rata eteni hyvin ja Jilla oli kuulolla. Treeneissä kävimme kerran viikossa ja minulla onkin ollut paljon opettelemista Jillan ohjauksessa, sillä se on niin erilainen radalla, kuin sheltit aikoinaan agissa. Lähinnä suurin ero taitaa olla se nopeus. Mutta kehitystä on tapahtunut ;).

Näyttelykuulumisia voikin sitten kirjoittaa molempien koirien osalta =). Alkuvuosi oli hyvin hiljaista. Sanni ei käynyt silloin yhdessäkään näytelmässä ja Jillakin vain yhdessä. Lahdessa käväistiin vara-serti hakemassa.

Sitten kesällä käytiin Jillan kanssa useammassa näyttelyssä. Tämä "kiertäminen" aloitettiin toukokuussa Varkaudessa, jossa Jipu oli hienosti Rop ja sai sertin. Sitten kävimmekin kesällä (toukokuusta elokuuhun) huimasti kymmenessä näyttelyssä. Vilkkain näyttelykesä siis koko elämäni aikana =). Kahdeksan sertiä nappasimme, eli varsin menestyksekäs kesä olikin =). Loppuvuodesta ei mennyt aivan niin hyvin, erkkarista ja voittajasta ja pmv saatiin eh.

Sanni taas....yllätti! Heinäkuussa aloitettiin Sannin näyttelyt tältä vuodelta. Paikka oli Lammi ja sinne oli iloitettu huimat 11 vetskunarttua =). Sanni sai hienosti erin ja oli näistä tasokkaista veteraaneista toinen! Sannin näyttelyvuosi sisälsi 7 näyttelyä, joista viidestä tuli eri + luokkasijoitus. Parhaimpana tuloksena Mäntyharjulta PN2, vara-sert ja rop-vetsku! Oon tyytyväinen =).

Syksyllä käytiin Jillan kanssa BH-kokeessa, ei päästy läpi. Treeneissä sujui ihan mukavasti myös BH:n tottis, mutta kokeessa meni pieleen. Tätä yritämme joskus uudestaan.

Tärkeintä kuitenkin, että koirat ovat olleet terveitä =). Helmikuussa käytiin Jillan kanssa lonkka- ja kyynerkuvissa. Kennelliitosta tulikin sitten mukavaa postia, lonkat A/A ja kyyneret 0/0. Jippii!

Toukokuussa jouduimme hyvästelemään meille niin rakkaan Iitu-mummon :'(, ikävä on niin suuri!

Sitten lyhyesti omia kuulumisia. Kävin helmikuussa serkkuni Pasin kanssa Kinnassa. Täytyy kyllä sanoa, että matkailu avartaa! Peking, Sanya ja Hong Kong...Upeeta!

Junior handler taas....ei voi sanoa, että olisin paljon kilpaillut. Keskityin enemmän rotukehiin. Päätin, että kotinäyttelyssä, täällä Lappeenrannan näyttelyssä osallistun junnuihin jokapäivä. Näyttely oli kolmipäivänen ja sehän tiesi kolmea junnukisaa. Lisäksi illalla oli snautsereiden ryhmänäyttely, jossa oli myös junnukisa. Tälle vuodelle kertyi siis yhteensä neljä junnukisaa.

Lauantaina aloitettiin Marja Talvitien arvostellessa junior handlerit. Jilla oli ensimmäistä kertaa elämässään junnukoiranani. Itse olin 38,5 kuumeessa, ja suorituksemme ei ollut mitenkään erityisen onnistunut. Tuomari poimi kilpailijoita aina jatkoon ja pudotti osan pois ja taas pomi jatkoon ja sitten tiputti. Kunnes oli enää viisi jälellä. Olin lievästi sanottuna yllättynyt, että olimme tässä joukossa mukana. Lopulta meidät sijoitettiin kolmanneksi! =) Tuomari sanoi perusteluksi, että kelpie ei ole ollenkaan helppo "junnurotu", saatika aina helppo rotu esittää. Koiran ollessa vielä noin nuori. Hän sanoi että pärjäsin hienosti sen kanssa.

Tästä tulikin jo vähän vitsi, menee aina hyvin kun olen kuumeessa =D. Tää junnukisa, voittaja -08, tammikuun tokokoe....... ;D

Illalla oli vuorossa vielä snautsereiden erkkari, johon menin Sannin kanssa. Siellä oli muistaakseni vain neljä osallistujaa. Sanni kuitenkin esiinty tapansa mukaan nätisti ja voitimme vanhemman ikäsarjan!

Sitten seuraava päivä, sunnuntai. Tuomarina Juha Putkonen, joka teetti L ja T kirjaimen ja oli hyvin tarkka ja pätevä. Sannin kanssa suorituksemme riitti 10 parhaan joukkoon, mutta sijoitusta ei tullut.

Viimeinen näyttelypäivä ja maanantai. Olimme Sannin kanssa jo aika väsyneitä ja Sanninkin huomio herpaantui välillä muualle. Tuomari Niina Papunen poimi meidät kuitenkin jatkoon ja lopulta sijoitti kolmanneksi =).

Loppuvuodesta huipennus - Jilla astutettiin! Toivottavasti nyt mahassa muutakin kuin joulukinkkua ;). Kohta kaksi viikkoa täynnä astutuksesta...

 

Kiitos ystävät, kivoja reissuja näyttelyihin, sekä muihin kisoihin, mukavia lenkkejä ja muita yhteisiä hetkiä!