Vuoden vikat kisat nyt takana (tai ainakaan mitään ei ole suunnitelmissa). Viime viikonloppuna kisattiin Lau:n hallissa, jossa agiradoilla molemmat kelpiet. Lauantaina tein talkoita. Ei meillä tuloksellisesti kovin vahvasti mennyt....

Siis itse kisoihin. Tamskulla aamusta kaksi agirataa. Ekalla radalla oli rengas heti toinen este, mitä vähän jännitin kun se Tamskulle on ollut viime kesän kisoissa hankala (se ei ole malttanut hypätä sitä). Jo ennen rataa huomasin, kuinka kierroksilla Tamsku kävi, se kun ei ole kesän jälkeen kisannut ja aika vähän treenannut. Alku lähtikin ihan hienosti liikkeelle, rengas onnistui, mutta muuten oli aika sähläystä koko rata. Hylky saatiin ja minä jäädyin siellä radalla, enkä saanut edes käskyjä sanottua. Ai kun olin vihainen itselleni, en siitä että saatiin hyl, mutta siitä etten ohjannut!

Toiselle radalle lähdin fiiliksellä, että nyt keskityn ohjaamaan. Tamskukin oli saanut jo ekalla radalla päästää vähän höyryjä ja oltiin rennompia molemmat. Heti alussa oli aikamoinen vauhtisuora, taisi olla neljä estettä ja suoralla linjalla. Kääks, sai tosissaan yrittää juosta. Vaan Tamskuhan irtoaa ja minä jäin taakse. Se on oikeestaan Tamskun vahvuus. Tämä ratahan menikin paljon paremmin. Yhden hypyn Tamsku ehti ohittaa ja hyppäsi vika suuntaan, mistä tuli hyl. Kepeillä unohdin, ettei sitä voi kehua ja kannustaa, kuten Jillaa (joten jätti kepit kesken, ohjaajan moka). Muuten tämä rata meni hyvin! Tamsku teki hienot kontaktit ja niihin olinkin tosi tyytyväinen.

Sitten odoteltiin hyppyratojen ajan. Oli tosi viileän tuntuinen päivä, tytöillekin oli takit mukana, jotta saan pidettyä niitä lämpimänä etenkin ennen rataa. Jillan eka hyppyrata, se meni itseasiassa mukavasti. Minulla oli jopa jossakin kohtaa tunne, että keskityin hyvin ohjaukseen. Harmillisesti pysäytin yhden hyppykuvion kohdalla oman vauhdin, joten Jilla ei hypännyt ja otti kiellon. Muuta virhettä ei tullut, tulos siis 5 ja sijoituskin taisi olla 5.

Toisella agiradalla alkoi kai oma keskittyminen olla sitten jo vähän kadoksissa, mutta päästiin pitkälle niin että oli puhdas rata alla. Kiitos Jillan, että se paikkasi minun huonoja ohjauksia. Kuitenkin tassut ehti käymään A:lla kun piti mennä A:n alla olevaan putkeen, joten hylyksi meni. Loppurata mentiin sitten täysillä ja toiseksi viimeinen este oli puomi. Jilla teki hienon kontaktin alasmenolta ja hihkaisin sille sen ansaitsemat kehut.

Tulipa pitkä kisaselostus, sorry! Se täytyy sanoa, että on mukavaa, kuinka muut jaksaa kannustaa. Kaksikin ihmistä tuli kehumaan Tamskun irtoamista alkusuoralla ja Jillakin sai ekalta radalta yleisöstä kehua. Vaikka ei nollia tulisikaan, niin kyllä muiden tsemppaus tuntuu kivalle. Kiitos. 

Jilla tässä patsastelee, ei tullut viikonloppuna otettua yhtään agikuvaa....

DSC00023.jpg