Eilen oli the päivä kun lähdettiin aamusta ajelemaan erkkariin. Meillä olikin auto täynnä vaan hyvin mahduttiin. Minä, Ella, äiti, iskä, Mika ja kelpiet Jilla, Tamsku ja Elvi. Muut meistä suuntasi näyttelyyn paitsi iskä ja Mika meni katsomaan rallia. Näyttelypaikka oli mukava kun se oli vähän erillään muusta näyttelyhälinästä. Tästä seuraakin sitten päivän selostusta kuvien kera.

Meidän leiri näytti tältä

IMG_0845-normal.jpg

Tarmo aloitti meidän jengistä hienosti. Se oli ekaa kertaa avoimessa luokassa, kun täytti juuri näyttelypäivänä kaksi vuotta. Onnea Tarmo! Hienosti pärjäsi aikuisten luokassa saaden erinomaisen. Avoimen luokan uroksia taisi olla kahdeksan, joita tuomari pyöritti aika pitkään. Lopulta Tarmo taisi erin saaneiden joukossa olla järjestyksessä viides.

ak76-normal.jpg

IMG_0877-normal.jpg

Kuura esiintyi käyttöluokassa, jossa oli kolme kaunista narttua. Kuura sai erinomaisen ja voitti tämän käyttöluokan sa:lla. Lopulta oli narttujen neljäs saaden sertin. Tämä sert olikin Kuuran viimeinen, joten sen myötä se valioitui. Onnea Susku! Ei olisi paljon hienompaa paikkaa valioitua. Kuuris meni mammansa tassunjälkiä, sillä Jilla sai myös viimeisen sertin 2010 erkkarissa.

erkkari_85-normal.jpg

erkkari_86-normal.jpg

Mamma-koira Jilla aloitti valionartut, saaden erinomaisen, sijoittuen luokassaan neljänneksi sa:n kera. Tuomari siinä kehui, että hänestä tässä luokassa oli hyviä narttuja. Jillalla vaihtuikin handleri päivän aikana aina tarpeen mukaan, minä, äiti sekä Veera oli hihnan päässä.

erkkari_98-normal.jpg

erkkari_96-normal.jpg

IMG_0935-normal.jpg

Elvi esiintyi valioluokassa saaden eh. Elvi esiintyy muuten niin kauniisti ja etenkin liikkui, mutta käsittelystä se ei pidä. Elviä on jouduttu operoimaan kipeän varpaan ja tapaturmaisen polven johdosta, joten se ei koe käsittelyä mukavana. Ella on jaksanut kyllä hienosti treenata, että käsittelystä tulisi koiralle mukavampaa. Mutta onneksi maailmassa on muutakin harrastettavaa kuin näyttelyt :).

ak181-normal.jpg

erkkari_107-normal.jpg

Tamsku esiintyi myös valionartuissa saaden erinomaisen mutta ei sijoittunut enää luokassaan. Jilla meni vielä tyttärestään ohi, katsotaan miten käy ensi vuonna. Valionarttuja taisi olla kahdeksan.

ak187-normal.jpg

erkkari_110-normal.jpg

Alvin esiintyi grand turismossa, jossa oli neljä urosta. Alvin sai erinomaisen ja sijoittui toiseksi. Tässä kohtaa pitää kyllä antaa Alvinille erityiskehut. Sen kanssa näitä näyttelyjuttuja kuin ei olla niin treenattu kuin muiden, mutta silti se taisi olla kaikista helpoin esittää.

IMG_1016-normal.jpg

IMG_1018-normal.jpg

Olen niin tyytyväinen että saatiin neljästä kasvatista kasaan kasvattajaryhmä. Vaikka siinä oli uros ja narttuja eikä kaikki edes olleet samanvärisiä, niin silti se oli ihan hieno ryhmä vaikka itse sanonkin. Viidestä ryhmästä olimme neljänsiä.

IMG_0989-normal.jpg

Koirat jaksoi vielä hyvin esiintyä. Jilla esiintyi sitten Tuulan Bestseller-ryhmässä.

IMG_0997-normal.jpg

Jillan jälkeläisryhmä sai kp:n ja oli siten rop-jälkeläisryhmä. Jee!

IMG_1001-normal.jpg

Illalla vielä nappasin kuvan ruusukkeista, kun oli niin hienot. Oikeasti nuo kaksi isoa ruusuketta on paljon hienompia, miltä kuvassa näyttää.

unnamed-normal.jpg

Näyttelypäivä oli rankka, koska se venyi niin pitkäksi ja oli sen kolmekymmentä lämpöastetta. Hienosti jaksoi koko porukka ja täytyy sanoa, että onneksi niitä apukäsiä oli niin paljon. Kiitos Ella, Susku ja Arja perheineen kun oli meidän kasvatit esillä. Ilona, Anniina ja Veera olivat handleriapuna. Lisäksi Miiraa, Veeraa ja Ilonaa pitää vielä kiittää kuvista, niitä olisi mahdotonta itse ehtiä ottamaan. Olpe huolehti meidän katoksesta ja leiripaikasta. Kaikille kyllä riitti hommaa :) Iskä ajoi meidät Helsinkiin ja pois sekä äiti oli apuna joka asiassa. Minä taas... juoksin kehässä.... sitten juoksin kehässä.... seisotin koiraa.... vaihdoin koiraa..... juoksin uudelleen.... Ruoka, juoma ja kylmä suihku illalla teki kyllä hyvää. Kiva näyttelypäivä kokonaisuudessaan!