Launataina oli kelpieiden ja bortsujen erikoisnäyttely Jämsässä. Meiltä Lappeenrannasta matkaa tulikin mukavasti (lue aikainen herätys). Paikalle ehdittiin kuitenkin hyvissä ajoin ja vettä alkoi sataa heti alkumetreillä. Onneksi meidän porukassa olii teltta ja vielä pressua teltan päälle, niin pääsi välillä sadetta suojaan. Aurinkorasva lojui kassin pohjalla, sitä ei tarvittu :).

Tuomarina kelpieillä oli Gwen Fleaming australiasta ja 70 kelpoa oli ilmoitettu kehään, hieno määrä. Kovin oli tuomarilla tiukka linja, kokonaisuudessaan vain 8 koiraa sai sa:n, 4 urosta ja 4 narttua. Suurimmalta osin eh oli päivän sana.

Meidän porukasta kehät aloitti junnupoika-Tarmo. Junnuja oli uroksissa neljä ja Tarmo oli selvästi nuorin. Kaikille tästä porukasta eh ja Tarmon lopullinen tulos eh/4. Se esiintyi hyvin ja sai kivan arvostelun, tästä on taas hyvä jatkaa.

Sabletail's Special Case "Tarmo", kiitos kuvista © Miira I.

sabletails_special_case2-normal.jpg

Jo ennen erkkaria oltiin sovittu, että esitän kehässä Vilin, Jillan sulhon ekasta pentueesta. Vili sai hienosti eri:n ja pitkän harkinnan jälkeen tuomari valitsi Vilin vielä valioluokan voittajaksi! Tästä matkamme jatkui vielä pu-kehään, mistä sieltäkin voitto ja lopulta vielä vsp! Pu-kehässä kannustimme myös Jillan toista sulhoa, Tarmon isää Eppua, joka oli hienosti Pu-4 ja rop-vet. Suuren suuret onnittelut omistajille!

Royal Coctail Winku Wonku "Vili", © Miira I.

VSP1-normal.jpg

Narttujen avoimessa luokassa meillä oli kolme typyä - Kuura, Elvi ja Tamsku. Jos en ihan väärin muista, niin siinä luokassa oli 14 narttua, kun muistaakseni tuomari jakoi meidät 7+7, että oli helpompi arvostella. Elville ja Kuuralle tulokseksi eh. Tamsku sai eri:n ja lopulta voitti vielä tämän ison luokan ja sai sa:n! Hyvä Tamsu... Tästä sitten menolippu pn-kehään, mistä lopulta pn-4 sija. Jillalle sitten valioluokasta vain h, ei jäänyt kiinni siitä turkista leikkauksen jälkeen, mutta en saanut sitä kehässä kunnolla liikkumaan, mistä sitten rokotettiin. Olisi pitänyt ennen kehää sitä enemmän liikuttaa...

Sabletail's Lion Mind "Elvi", © Miira I.

sabletails_lion_mind4-normal.jpg

Sabletail's Lion Moon Rocket "Kuura", © Miira I.

sabletails_lion_moon_rocket1-normal.jpg

Sabletail's Lion Tamer "Tamsku", © Veera R.

Tamsku-normal.jpg

Bestseller Jamilla My Lion "Jilla", © Miira I.

bestseller_jamilla_my_lion1-normal.jpg

Niin alkoi erkkari olla loppusuoralla. Meillä oli 4 kasvattia (plus Alvin) paikalla, ja kaikki ylsivät tulokseen eh tai eri niin saatiin sitten kasvattajaluokka kasaan. Luokkia esitettiin neljä, mistä meidän ryhmä oli kolmannella sijalla sekä saatiin kunniapalkinto. Kaikista tyytyväisin olin siitä, että saatiin näistä neljästä se ryhmä kasaan. Tarmon, Elvin, Kuuran ja Tamskun muodostama ryhmä oli mielestäni myös tasainen ottaen huomioon että siinä oli molempia sukupuolia ja kahta väriä. Jilla sai myös jälkeläisluokan, meille toinen sija.

Meidän ensimmäinen kasvattajaluokka!

"Eventhous two blues, there is a type becoming more consistant. Nice to see these two blues. Good work. "

SKAS1-normal.jpg

Lopuksi vielä Grand Turismo-luokka, johon oli kelpieitä ilmoitettu kaksi. Alvin oli näistä toinen ja sai näin tuomarilta kirjallisen arvostelun sekä laatumaininnan eh. Lopuksi vielä kilpailtiin toista urosta vastaan ja Alvin voitti hienosti luokkansa. Valitettavasti en löytänyt kuvia turisteista, mutta tämä ilta-auringossa otettu poseeraus toimii korvaavana kuvana :).

Sabletail's My Leo Minor "Alvin"

DSC00032-normal.jpg

Näyttelypäivä oli sateinen ja pitkä, mutta mukava silti. Oli minulla hienot tukijoukot, seuraava koira aina valmiina odottamassa, mehua tarjoiltiin välissä ettei sitä ihan kehään pyörry ja teltta kasattiin häkkien ja ihmisten suojaksi. Kiitos Arja ja Olpe kun lähditte poikien kanssa matkaan, sekä Ellalle Elvin kanssa, Susannalle kun annoit Kuuran mukaan ja Veeralle kun hienosti sen esitit :). Kuvaajille myös kiitosta kuvista, itse en ehtinyt ottamaan yhtään. Äiti&Iskä oli myös mukana, olisi kaiken tämään päälle käynyt rankaksi, jos olisi vielä pitänyt itse ajaa. Jos en ihan väärin ole käsittänyt, ensi vuonna erkkari on Helsingissä heinäkuussa. Toivottavasti saadaan teidät sinnekin mukaan ;).