Käytiin tänään Imatralla kisaamassa meille ihan uuden lajin parissa, rallytokossa. Meidän treenit jäi toooosi vähälle, yhteen kertaan ja mitä eilen illalla/tänään aamulla ehdittiin tehdä. Jännitti hurjasti, kun tosiaan minullekin ihan uusi juttu. Hannele Pirttimaa toimi tuomarina.

Aloitettiin ostamalla tytöille kilpailukirjat. Minua jännitti niin, että kilpailukirjan tekstit on ihan harakanvarpaita (näin myös tokon ja agilityn kisakirjoissa). Tytöt mitattiin. Jilla oli nätisti mittatikun alla, Tamskun mielestä mokoma mittatikku oli hurjempi.

Itse kisaan.... Jillan kanssa suoritus meni ihan hyvin, itse tein yhden kyltin kohdalla virheen mikä sitten vähensi meidän pisteitä. Jillan tekeminen ei ollut niin iloista kuin esim. meidän syksyn tokokokeissa, mutta luulen sen johtuvan siitä, että nyt tehtiin koko suoritus hihnassa. Jilla tykkäisi tietty ennemmin olla vapaana. 70 pistettä pitää saada, jotta saa hyväksytysti läpi ja Jillan pisteet oli 75 pistettä!

Tamskun kanssa tosiaan jännitti, se ei oikein osaa sitä saksalaista käännöstä (missä ohjaaja tekee täyskäännöksen vasempaan ja koira oikeaan..). Saatiin kuitenkin rata tehtyä ja Tamsku seurasi ihan innokkaasti ja jokaisella kyltillä saatiin tehtävä suoritettua. Pisteitä meille kertyi ihan mukavasti, 84 pistettä!

Mukava päivä ja rallytoko on esim. silloin kokeilemisen arvoinen juttu, jos toko tuntuu liian vakavalta. Tässä koiraa saa kehua ja pilkuntarkkaa arvostelua ei ole. Hyvänmielen laji.

Olen niin iloinen siitä, että ihmiset siellä kentän laidalla vinkkasivat minulle missä kyltillä toimin itse väärin Jillan kanssa, joten tiesin Tamskun kanssa sitten miten tehdä, etten toistanut omaa virhettäni. Kiitos teille :).

Kiitos Miiralle kuvasta, tässä me Tamskun kanssa mennään.

rallytoko-46.jpg