Oon jo pari vuotta tehnyt tälläsen tiivistelmän kuluneesta vuodesta. Hyvä hetki pysähtyä miettimään mitä kaikkea sitä on tapahtunut. Vuoteen mahtuu niin paljon asioita laidasta laitaan, että sitä ei aina huomaakaan.

Tammikuussa oli jännittävä päivä, ja täynnä toiveita, kun käytettiin Jilla ultrassa. Uutiset oli mukavia, sillä ainakin 4 pentua näkyi varmasti!

Helmikuussa oli se vuoden hienoin päivä, kun Jillan ja Vilin kuusi pentusta näkivät päivänvalon. Synnytys sujui hienosti ja se oli minun ensimmäinen kerta olla kätilönä koiran synnytyksessä ja nyt olenkin yhtä tärkeää kokemusta rikkaampi.

 

Maaliskuu kului pentuja hoitaen ja ihaillen sekä tietysti vieraita vastaanottaen. Se kuukausi menikin nopeasti ja pentujen kehitystä oli ihana seurata. Maaliskuussa oli myös pentutarkastus, kaikki oli ok =).

Huhtikuussa oli Lappeenrannan näyttely, jossa Sanni kävi Päivi Eerolan arvioitavana, tuloksena EH. Käytiin pentujen Vili-iskää myös kannustamassa, tuloksena Sert & Vsp!

Pennut muuttivat myös omiin koteihinsa, ja sopeutuivat hyvin uuteen ympäristöön. Kiitos hyvästä huolenpidosta!

Toukokuussa kävin Sannin kanssa Haminassa junnuhandler-kisassa tekemässä päätöksen sille uralleni. Ajattelin, että sinne on hyvä lopettaa, sillä loppu vuodesta rotukehät olivat etusijalla. Junnu-uralleni mahtui 30 kisaa, joista irtosi 18 sijoitusta. Hienoimpana hetkenä vuoden -08 Lpr KV, jossa olimme Sannin kanssa Päivän Parhaita =).

Olimme SM-osakilpailussa 8 parhaan joukossa, sitten oli vuoro sanoa tälle lajille kiitos ja näkemiin, tähän oli hyvä lopettaa =).

Jilla rakastaa aina koko sydämellään...

Kesäkuussa Daisy oli meillä päivähoidossa leikittämässä Tamista, se olikin kiva päivä. Muutkin pennut pitivät kesälomalla seuraa toisilleen, ei käynyt aika tylsäksi!

 

Kesäkuussa nähtiin Papua myös Helsingissä, se olikin iloinen jälleennäkeminen!

 

Kesäkuussa oli myös kiva olla viikko saimaalla ja rentoutua vain =).

 

Heinäkuussa Sanni juhli 11v. synttäreitään hyvässä kunnossa.

Heinäkuun viimeisenä päivänä oli myös kelpieiden erkkari Helsingissä. Elvi, Kuura, Papu ja Tamis esiintyivät pikkupennuissa Päivi Eerolan tuomaroidessa. Pikkupentuja olikin (narttuja) 7 kappaletta ja lopulta pikkutytöt olivat hienosti Kuura 4. KP, Elvi 3. KP, Papu 2. KP ja Tamsku 1. KP, Rop-pentu & Bis-pentu =). Hienoa!

Samaisessa erkkarissa Jilla oli kehässä ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa ja ensimmäistä kertaa olin ilmoittanut sen kehään pentujen jälkeen. Jilla pisti parastaan ja oli Pn1, Sert, Rop & Bis2! Jilla edusti myös Bestsellerin kasvattajaryhmässä joka oli lopulta hienosi Bis1!

Jilla erkkarin ROP (kuva Marika Blom)

Elokuu aloitettiin Tamskun kanssa Mikkelin pentunäyttelyssä. En ollutkaan koskaan aikaisemmin esiittänyt omaa koiraa pentunäyttelyssä, ei tullut Jillaa sellaisessa koskaan käytettyä. Päivä oli menestyksekäs, Tamsku oli Rop-pentu ja lopulta Ryp3, matkaseura Neidan ollessa Ryp2!

Elokuussa jatkui näyttelyputki. Lauantaina oltiin Kouvolassa Sannin & Jillan kanssa. Sheltit ja kelpiet olivat aivan samalla sekunnilla kehässä, onneksi oli apukäsiä tarjolla. Sannille luokkavoitto EH:lla ja Jilla oli ROP.

Heinolassa sunnuntaina, taas Sannin sekä Jillan kanssa. Sanni oli hienosti 7 tasokkaan vetskunartun joukosta ERI/1 ja lopulta Rop-veteraani ja jotta se olisi yllättänyt vielä enemmän, Sanni oli lopulta PN4! Sanni oli vielä ainut soopeli parasnarttu sijoilla, huikeeta. Ja melkein heti sen jälkeen kelpiekehään, jossa Jilla uusi edellisen päivän menestyksen ollen ROP!

 

Elokuussa kerettiin käydä muuallakin kuin näyttelyissä. Daisy, Kuura, Alvin ja Tamsku osallistuivat koirien nopeusjuoksu kisaan ja Alvin ja Kuura pääsivät palkinnoille asti. Kuvassa nopea Alvin ja palkinnot.

Elokuussa Tamsku ja Elvi harjoittelivat myös agilityä. Kuvassa Elvi, joka pääsi hyvin kiinni verkkokeppien ideasta.

Syyskuussa oli sitten vuorossa tokon ja agilityn Nuorten SM-kisat Tampereen luona. Lauantaina Jilla teki nopean hylky-radan agilityssä. Sunnuntaina käytiin tokokokeessa, jossa olikin kova taso. Jilla antoi kaikkensa ja saimmekin pisteitä 192, millä irtosi alokasluokasta Nuorten SM-Kultaa!!!

Syyskuun lopulla saimme myös LPKY:n tokokokeeseen paikan, jossa saatiin pisteitä Anne Nokelaisen tuomaroidessa 182 ja näin Jilla sai koulutustunnuksen TK1!

Lokakuussa kävimme ryhmänäyttelyssä Tuuloksessa. Sannin tuloksena Eri/3, Tamsku oli Rop-pentu ja Jilla oli Vsp =).

Lokakuussa käytiin Jillan kanssa luonnetestissä pistein +69 ja laukausvarma. Jilla oli leikkisä, vilkas ja hieman pehmeä koira.

Marraskuu kului matkaillen. Kävin Jillan kanssa Balttian Voittaja-näyttelyssä Riikassa, Latviasta. Kotiin tuomisina, Sert, Cacib ja BaltV-10!

Marraskuussa heti Latvian reissun jälkeen lähdin serkkuni kanssa Lontooseen, ihan vain ihmettelemään maailmaa. Siellä olikin kaikkea hienoa nähtävää!

 

Marraskuun lopussa oli vielä Jyväskylän näyttely, jossa Jilla sai Eh:n ja Tamis oli 2. KP ja Elvi 1. KP sekä Rop-pentu :).

Jillan kanssa käytiin Lau:n omissa agilitykisoissa ja se kulki etenkin ensimmäisellä ja viimeisellä radalla hienosti. Keskimmäinen rata meni sähkellykseksi. Saatiin kuitenkin näistä kisoista ensimmäinen tulos agilitystä. Kuva otettu kesällä treeneistä.

Joulukuussa 16 pvä Jilla täytti 3 vuotta!

Joulukuussa oli myös messari viikonloppu. Lauantaina peukutettiin Kuuralle, joka olikin hienosti voittanut junnunartut, ollen lopulta Pn2 ja saanut ekasta virallisesta näyttelystä heti sertin! Ja nyt voi nimen eteen lisätä tittelin HeJW-10!

Sunnuntaina olimme omien kelpojen kanssa kehässä. Tuomarinamme Pirjo Aaltonen. Elvin tuloksena Eh/2, Tamsku Eri/1 ja Jillakin voitti luokkansa ollen Eri/1. Parasnarttu-kehään sain taas onneksi esitysapua ja molemmat kelpparit nappasivat sieltä sijoituksen =). Jilla oli Pn2 + vara-cacib ja Tamsku Pn3, Sert ja JV-10!

Joulukuun lopussa oli vielä yksi koira-aiheinen juttu, Jillan silmätarkastus. Vuosi loppuikin hyviin uutisiin, kun Jillan molemmat silmät todettiin täysin terveiksi :)!

Tällainen oli meidän vuosi 2010 kokonaisuudessaan. Kiitos ystäville ja tuttaville kuluneesta vuodesta. Kuten jo kerran mainitsin muualla, niin oli mikä tahansa reissu, treeni tai ihan kävelylenkki, se on aina kivempi tehdä yhdessä kuin yksin!