Mistähän sitä edes aloittaisi.... Eilen oli siis sbcak:n erkkari, jonne lähdimme seitsemän aikaan aamulla, kolme ihmistä (Tuula, äiti, minä) ja viisi kelpietä (Nemo, Dingo, Kelju, Jilla, Tamsku). Sopu sijaa antaa ja matka sujui rauhallisesti. Näyttelypaikka oli helsingissä oleva Tuomarinkartano, joka olikin kiva paikka ja kehät olivat suuret. Ainut miinus oli ampiaiset, mutta onneksi ei tullut osumia. Sää oli aurinkoinen ja hieman tuulinen, voitte kuvitella, että käsivarret ja naama oli punaisen sävyn värittämiä illalla.

Aamun eka kuva ja pentujen riehumista

Tamis, Elvi, Kuura, Papu - yhteiskuva, kun tarpeeksi monta ottaa, niin joku on edes sinne päin =D.

Papu näki siskoja ja siskot Papua =)

Tuomarimme oli Päivi Eerola. Meillä olikin heti jännittävät hetket, kun pikkupennut aloittivat kelpiekehät. Tiesin, että Eerola käsittelee koiria kauniisti kehässä, joten pentujen oli hyvä korkata näyttelyura täällä. Pikkupennuissa (5-7kk) uroksia oli vain kaksi ja sitten oli narttujen vuoro. Yhteensä pikkutyttöjä oli seitsemän, joista meidän kasvatteja kehässä oli neljä (Elvi, Kuura, Papu & Tamis). Pennut esiintyivät kivasti ja tuomari poimi kaikki neljä jatkoon! Lopullinen järjestys oli 4. Kuura, 3. Elvi, 2. Papu, 1. meidän Tamis! Kaikki neljä saivat kunniapalkinnon ja tosi kivat arvostelut, mistä olemme todella iloisia, tästä on hyvä jatkaa. Tamara kilpaili vielä urosta vastaan ja lopulta oli Rop-pentu! Tosi hienoa! Ei olisi voinut paremmin mennä.....KIITOS kasvattiemme omistajille, kun esittelitte pennut erkkarissa ja Satulle ja Isalle yleisestä avusta, Isan kuvia tulee varmaan seuraavaan päivitykseen =).

Pennut esiintymässä

Elvi liikeessä

Kuura seisoo

Papu kehässä

Tamis arvosteltavana

Palkinnoilla =)

Tamara Rop-pentu ja uros Vsp-pentu

Sitten oli aikaa seurata uroksia, ja aika menikin siinä lähes huomaamatta. Uroksissa voiton vei Jillan Rape-veli, onnea Mirka! Pian koittikin avointen narttujen vuoro. Jipu oli ekaa kertaa avoimessa luokassa ja ekaa kertaa pentujen jälkeen, mutta mielestäni ihan hyvässä kunnossa. 

Paras-uros luokka

Jilla esiintyi kivasti, näytteäen korviakin sopivasti. Eerola palkitsi Jillan erinomaisella ja olin siihen vallan tyytyväinen. Kilpailuluokassa meitä taisi olla kuusi tai seitsemän, jos en aivan valehtele. Tuomari vielä liikutti narttuja edestakaisin ja lopulta laittoi meidät kärkeen ja pyysi menemään vielä kierroksen ympäri ja kätteli meidät luokkavoittoon =).

Kuvat taitaa olla Paras-narttu kehästä, nauhojen perusteella...

Sitten jäimme odottelemaan parhaan nartun valintaa. Ajattelin, että toivottavasti Jilla ei ole vielä ihan väsähtänyt koko touhuun, mutta hienosti skarppasi vielä ja liikkui reippaasti. Taas tuomari liikutti ja käsitteli koiria. Ja lopulta Jilla valittiin parhaaksi nartuksi ja sai vastaanottaa viimeisen Sertinsä! Wohoo! Jillalla on kyllä jo useempi sert, mutta viimeinen pitää saada yli kaksi vuotiaana. Muotovalio siitä ei kuitenkaan vielä tullut, sillä luonnetestissä emme ole vielä käyneet.

osa paras-narttu kehää

Siitä melkein heti taas kehään Rape-veljen kanssa, kun käytiin vsp ja rop kisa. Tuomari taisi tässäkin kohtaa juoksuttaa meitä yhdessä ympyrää ja lopulta Jilla oli ROP, Rapen ollessa hienosti vsp!

Jilla osallistui myös Bestsellerin kasvattajaryhmään yhdessä Keljun, Fanin ja Dingon kanssa. Hieno ryhmä oli, ja lopulta palkittiin rodun parhaana kasvattajaryhmänä!

Sitten odottelimme jonkin aikaa best in show kehiä, jossa Tamara kilpaili bortsujen rop-pentua vastaan ja Jilla bortsujen rop-koiraa vastaan. Lisäksi parhaat kasvattaja ja jälkeläisluokat kilpailivat keskenään.

Pennuilla aloitettiin. Helen Broadhurst arvosteli tämän kehän, käyden pennut läpi ja liikuttaen pennut. Tamara otti pari laukka-askelta, mutta jaksoi hienosti pitkän päivän jälkeen vielä esiintyä. Lopulta tuomari valitsi Tampsun Best in show 1 pennuksi, botsun ollessa toinen.

Jilla oli pari vuotta sitten erkkarissa, ensimmäisessä näyttelyssään pikkupennuissa Rop-pentu ja lopulta Bis-pentu. Ei jäänyt tytär yhtään huonommaksi ;).

Jälkeiläisluokka koostui meidän mukana olleesta Nemosta ja neljästä jälkeläisestä. Bortsut voittivat ja kelpot tulivat toiseksi. Tasokkaita ryhmiä.

Kasvattajaluokassa Bestsellerit voittivat, Tuulan ryhmän ollessa best in show kasvis =). Onnea!

Lopuksi vielä molempien rotujen rop-koirat kisasivat keskenään Eerolan tuomaroitavana. Voiton vei kaunis Pikkupaimen Golden News, Jillan ollessa hienosti Bis2!

Kuvia otti mein kameralla vähän kuka millonkii, kun itse en aika kerennyt tai olin kehässä ja laitoin niitä tänne esille...kiitos kuvaajille! Ei voi muuta sanoa, kuin että päivä oli mahtava! En olisi kyllä aamulla uskonut tällaista jättipottia kun aamulla heräsin......Jilla on ilmoitettu pariin näyttelyyn, koittamaan sitä viimeistä sertiä, sillä en olisi arvannut, että se tulee heti erkkarista!

Arvostelut:

Tamara - Hyvin kaunis pentu. Erittäin tasapainoiset, lupaavat mittasuhteet. Kaunis ilmeinen pää, sopiva luusto. Kaunis ylälinja. Tasapainoinen, vaivaton liikunta. Esitetään kauniilla tavalla edukseen, varsin lupaava. Miellyttävä käytös. KP, Rop-pentu, Bis-pentu

Jilla - Hyvin tasapainoinen, kevyesti ja tehokkaasti liikkuva narttu. Miellyttävä ilmeinen täyteläinen pää. Hyvä eturinta. Tilava rintakehä, sopivat tasapainoiset kulmaukset. Voisi olla hieman kiinteämmässä kunnossa. Riittävä karvanlaatu, oikea olemus. Esitetään edukseen. Erittäin tasapainoinen, vaivaton, tehokas liikunta. Eri/1, Pn1, Sert, Rop, Bis2

Illalla tytöt vielä ruusukkeitten kanssa jaksoivat poseerata.... Äiti ja tytär =).

----------

Jotta viikonloppu ei olisi ollut meille ihmisille liian helppo, soi sunnuntai aamunakin kello jo ennen kuutta, kun Tuulan kanssa lähdimme kohti Mikkeliä pikkupentujen, Neidan ja Tamaran kanssa. Pennut olivat heti aamusta pirteenä ja matka meni kyllä nopeesti. Näyttelypaikka oli viihtyisä nurmikenttä, tuomarinamme Marjo Järventölä. Tamara aloitti kehässä 1 ensimmäisenä. Tuomari katsoi hampaat ja muutenkin kävi koiran lävitse sekä liikutti. Tamara esiintyi edukseen ja oli varsin helppo esitettävä. Tamsku palkittiin Kp:lla, ja oli näinollen Rop-pentu!

Tuulan Neida oli heti seuraavana ja menestys jatkui, Neidalle näytettiin myös violettia ruusuketta ja Neida oli myös Rop-pentu. Ei huono depyytti ;).

Ryhmäkehiin jäätiin, vaikka meillä oli kaksi juuri 5 kk täyttänyttä pentua mukana, ja samassa kehässä saattoi olla melkein 9 kk vanhoja pentuja, jotka ovat jo aivan eri kehitysvaiheessa. Odotellessamme kävimme Kenkäverossa....

Tamiksen ja Neidan tuomaroinut Järventölä otti myös 1-ryhmän. Tamis meni aluksi ihan laukalla, kun Neida meni edellä (pennut oli juoksujärjestyksessä). Hienosti kuitenkin meidän pennut pääsivät jatkoon, neljän parhaan joukkoon! Lopulta sheltti kuulutettiin neljänneksi, meidän Tamara kolmanneksi, Neida toiseksi ja valkoinenpaimenkoira voittoon. Hienoa pennut!

Viimeinen poseeraus vielä meillä ryp-palkintojen kanssa. Tausta melko kehno, mutta kohteet on pääasia ja kuva tärkeänä muistona.

Kiitos Tuula molempien päivien osalta matkaseurasta (ja kyydistä), kaikesta avusta ja onnea vielä suuresti upeasta menestyksestä! Seuraavaa reissua odotellessa.... =)

Arvostelu:

Tamara - Hyvin kauniisti kehittynyt pentu, jolla hyvin kaunis kettumainen pää. Kauniit rungon ääriviivat. Hyväasentoiset raajat. Sujuvat, yhdensuuntaiset liikkeet. Erinomainen karva ja kaunis väri. Esiintyy sekä esitellään edukseen. KP, Rop-pentu, Ryp3

Olo on nyt kyllä hyvin iloinen ja myönnetään että väsynyt. Ehkä tän kaiken tajuaa vasta huomenna...tai viikon päästä =). Saattoi tulla monen monta virhettä tähänkin päivitykseen. Ja pajon jäi varmaan sanomatta (siis kirjoittamatta) kaikkea mitä ajattelin, kun se ajatus ei nyt oikein kulje ;).....

Hyvä Jilla ja Hyvä Tamsku!!