Pakko purkautua, vaikka yleensä en haluaisi tänne valittaa kaikenmaailman asioista. Tässä parin viikon sisään olen ollut hämilläni näissä tilanteissa:

Tilanne 1: Pari viikkoa sitten käveltiin Jillan kanssa yhtä polkua. Kuulin että sieltä on tulossa vastaan joku, jolla koira. No, sieltä paljastui mies kahden ison koiran kanssa, jotka veti tosi kovin. Tämä mies pyytää että voitasko mennä oman koirani kanssa tuota toista polkua. Tavallaan juu, ihan mielellään mentiin ettei käy vahinkoa. Ja hyvä että mies itse tietää ettei pysty pitämään koiriaan hallussa ja varoitti. Mutta aika iso riski, että jotain sattuu kun koirat eivät ole hallinnassa. Miksi ihmiset ottaa sellaisia lemmikkejä, mille eivät mahda mitään?

Tilanne 2: Toissapäivänä vastaan tuli kaksi pikkupoikaa, joista toinen talutti Jillasta vähän isompaa koiraa (en tunnistanut mitä rotua, oli ehkä sekarotuinen). No se koira vaikuitti riehakkaalta, nuorelta koiralta joka sitten innostui ja lähti vetämään. Poika lähti lopulta mahalleen pitäen kyllä sitkeästi hihnasta kiinni. Ne oli lähellä meitä, mutta minun oli Jillan kanssa vaikea mennä auttamaan. Yritin sitten sanoa toiselle pojalle, että hän auttaisi ja ottaisi myös hihnasta kiinni. Ei ehtinyt, koira pääsi irti ja lähti juoksemaan innoissaan lenkkiä. Muut ihmiset siinä vain kauhisteli ja käveli ohi. Koira tuli lähelle meitä ja pyysin sitä vain tulemaan luokse, jotta sain sen valjaasta kiinni. Onneksi tämä oli kiltti tapaus. Näin pojat sai koiran takaisin ja säästyttiin vahingoilta. Näiltä pojilta ei tietenkään saanut mitään kiitosta avusta :). Yritin siinä sitten sanoa, että koiraa saisi ulkoiluttaa vasta kun sen saa pidettyä kiinni. Vahinkoja voi käydä kaikille, mutta hyvin usein näkee ihan pienten lasten taluttavan isoja, voimakkaita koiria. Sitten jos (kun) ne pääsee vapaaksi jäävät vielä pahimmassa tapauksessa auton alle.

Tilanne 3: Tapahtui juuri äsken. Suututtaa. Käytän Jillaa paljon uimassa juuri tuossa kohtaa missä aikaisemmassa päivityksessä on kuvia otettu. Käytän siinä, koska se on lähellä meitä ja siinä ei ikinä ole ihmisiä uimassa. Vieressä on niin iso ja hyvä ranta, että ihmiset ovat siellä. Tässä taas ei pääse edes kunnolla uimaan, koska ranta on niin matala ja syvemmällä (ja reunoilla) sitten kaisloja. Ihmiset siitä aina hymyillen menee ohi, kun Jilla ui, kukaan ei ole koskaan valittanut. No jatkon voitte arvata, tänään sitten sattui ikävämpi tyyppi. Oltiin juuri lähdössä kun kaksi vanhempaa rouvaa kävelee ohi. Toinen kysyy että onko tämä koirien uimaranta. Vastaan että en tiedä, mutta tässä käytän uimassa, koska ihmiset ovat viereisellä, ihan hoidetulla isolla uimarannalla (mihin hekin olivat menossa). Tämä sitten vastaa että "jaa, ei siis ole koirille tämä.." johon minä että tässä käy paljon muitakin uittamassa koiriaan... toinen naisista sitten yrittää sanoa että "kaikkihan tänne mahtuu" (hän oli tosi ystävällinen) mutta lähtiessään tämä toinen vielä jupisee vihaisena että "täytyy ottaa selvää onko tämä koirien ranta". Voi hemmetti, että suututtaa että en jäänyt pitämään esitelmää siitä, että esim. kuinka ihmiset roskaavat rantoja, koirat ei. Ymmärrän kyllä että koiria ei yleisille rannoille haluta, mutta juuri siksi suututtaakin, että hyvää hyvyyttäni vien Jillan uimaan sinne missä ihmisiä ei ole. Ja kiitos oli siinä. Toisaalta, osasin käyttäytyä ja en menettänyt malttiani ja loppupelissä hyvä niin. Näiden ihmisten kanssa jos ottaa yhteen, niin tiedä vaikka olisivat juuri niitä, jotka suuttuessaan laittavat ties mitä myrkkyjä.

Tulipa tässä paljon valitusta. Jotenkin nämä tapaukset on kaikki sattuneet niin pienen ajan sisään, että nyt oli pakko purkautua tänne. Seuraava päivitys on paljon positiivisempi, tähdätään siihen. Minkähän kuvan tähän nyt pistäisi...

Näin kaunis taivas oli yksi ilta, kun tultiin agilitystä. Ihan etsimällä etsin kauniin kuvan tähän negatiiviseen päivitykseen :)

unnamedm-normal.jpg