Meillä oli Jillan kanssa viime lauantaina ihan uusi kokemus. Oltiin LPKY:n joukkueessa tokon SM-kisoissa. Lähdettiin Ritvan ja Pimun kyydillä jo perjantaina kohti pääkaupunkia ja se olikin ihan hyvä juttu, siellä laskettiin, että oltas jouduttu lähtemään muuten matkaan jo kello neljä aamuyöllä :D. Saatiin yöpaikka Riitan luota, ja kelpiet tuli onneksi hyvin juttuun keskenään.

Launataina oli kisapäivä. Voisin sanoa, että oli kuuma, suorastaan hikikuuma. Oltiin paikalla jo kahdeksalta aamulla ja meidän vuoro oli noin yhden aikaan päivällä. AVO-luokka kiersi kolmea kehää, eli yhdessä kehässä oli vain muutama liike ja tuomarit vaihtui. Meillä ei mennyt ollenkaan hyvin. Nollattiin varmoja liikkeitä ja se kyllä harmitti. Kuulusia selityksiä on tietysti jaossa :D. Oli niin kuuma ettei pitkän odottelun jälkeen homma enää pelittänyt kuten olisi pitänyt. Kentän hiekkapohja oli tosi kuuma ja kentälle ei edes tuuli käynyt. Mutta selitykset sikseen, sää oli kaikille sama ja me ei vain oltu sinä päivänä tarpeeksi hyviä.... Mutta yksi ihan positiivinen yllätyskin oli. Saatiin kaukoista 10!!! Vaikka se on yksi liike mitä eniten pelkäsin epäonnistuvan :).

Meidän joukkue ei kovinkaan korkealle sijoittunut, sillä meillä oli vain kakkostulos, kaksi kolmostulosta ja kaksi ei tulosta. Kuitenkin jokainen meistä sai kokemuksen muiden joukkoon ja helteestä huolimatta päivä oli ihan mukava. Kiitos meidän joukkueelle, joukkueen johtajalle ja vara-koirille ohjaajineen mukavasta päivästä!

Mitäs tästä eteenpäin? Me ei Jillan kanssa olla totuttu lannistumaan, eikä ainakaan luovuttamaan ;). Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä vai miten se meni :D. Ei vaan, uusi koepaikka oli jo kauan sitten varattu nyt kesäkuulle. Sitä ennen vielä koitetaan treenata liikkeitä lisää ja katsotaan kuinka meidän käy. Heinäkuussa sitten pidetään taukoa ja kokeita ei olla edes heinäkuulle katottu.

Elina oli ikuistanut Jillan kehut kaukojen jälkeen :).

Sunnuntaina sitten lähdettiin koko perheen voimin kelpieiden erikoisnäyttelyyn, Helsinkiin. Tulin vähäksi aikaa siis la-su väliseksi yöksi kotiin ja aamulla taas virkeänä (lue väsyneenä) taas matkaan. Taas oli lämpötila huipussaan ja aurinkorasvaa sai levitellä ihan urakalla. Kotiin tulin iho punaisena ja hiukset vieläkin vaaleempina :D.

Meidän porukasta näyttelyssä oli vain Jilla ja Tamsku. Samanlaista jättipottia ei saatu kuin vuosi sitten, mutta ei meillä ihan huonostikaan mennyt. Tamskun luokassa oli yhteensä 13 junnunarttua. Tamsu sai ERInomaisen ja oli luokassaan kolmas. Jilla esiintyi avoimissa nartuissa, joita oli yhteensä 7 ja sai myös erinomaisen ja sijoittui luokassaan kolmanneksi. Molemmat tytöt siis tuloksella ERI/3. Jilla esiintyi vielä Tuulan kasvattajaryhmässä. Jilla sekä Tamsku sai ihan hyvät arvostelut, jotka molemmat alkaa " Excellent breed type...." ja molemmilla oli rasti ruudussa "rodunomainen lähestyttäessä".

Ihan mukava päivä myös erkkarissa. Hieman kyllä väsytti ja se auringon paahde ei ainakaan yhtään virkistänyt :D. Mutta onneksi hyvä seura piristää aina :).