Lomailtiin viikko Maltalla. Oli hieno paikka ja kaikenlaista nähtävää riitti. Kerron hieman meidän reissusta, jos joku vaikka harkitsee samaa lomakohdetta joskus. Heti ekana kokonaisena päivänä ostettiin viikon voimassa oleva bussilippu hintaan 6,50€. Bussilla sitten päästiin katsomaan paikkoja vähän kauemmas. Lämpötila oli välillä liiankin kuuma, täyttä aurinkoa, ei tuulta ja lämmintä sen 32 astetta ja paikoin enemmänkin. Illaksi sitten viileni kun aurinko laski, mutta ilmankosteus oli silloinkin suuri. Noh, vettä ja jäätelöä ja taas jaksoi.

Paikalliset olivat tosi ystävällisiä. Olimme perustason hotellissa, joka oli pieni, mutta siisti. Aamupala ei ehkä niin meidän makuun. Muuten ruoat ravintoloissa olivat hyviä ja syöminen oli edullisempaa kuin täällä meillä Suomessa. Viikon aikana ehtikin maistella kaikenlaisia ruokia, tykkäsin kovasti merenelävistä (lohipasta, katkarapupasta, miekkakala) sekä tietty pihvistä. Tuliko syötyä salaatteja? Nooo, ei oikeastaan :-D.

Käytiin laivaretkellä Gozon ja Cominon saarilla. Se sisälti uimista kahdessa hienossa paikassa (toisessa paikassa uimme laivan perästä ja toisessa olimme rannalla) ja 5€ lisämaksulla kiertoajelun. Merivesi oli todella kirkasta, joka tuntui aluksi viileälle, mutta noin kuumassa lämpötilassa se mukavasti virkisti.

Paljon mitään ostettavaa me ei löydetty, pieniä tuliaisia ja muutamia vaatteita. Suurin osa oli pieniä, turisteille tarkoitettuja matkamuistoja myyviä liikkeitä. Käytiin suurimmassa ostoskeskuksessakin, missä sitten oli vaatteita ja kaikenlaista tavaraa. Siellä oli alennusmyynti, mutta hinnat jäi silti kovin korkeaksi pääosin.

Viikon jälkeen kotimatkalle lähdettiin vasta illemmasta, joten olimme viideltä aamulla kotona. Reissu oli mukava, kovin paljoa ei aikaa vietetty hotellilla, vaan kierreltiin ennemmin paikkoja katsomassa. Ainoastaan viimeinen kokonainen päivä meni vähän enemmän hotellilla ja altailla, koska iho alkoi olla vähän palanut ja jalatkin väsyneet siitä kävelyn määrästä. Mitään ikävää ei meille onneksi sattunut, ainoastaan meressä uidessa meduusa hieman poltti minua, mutta sain ilmeisesti ensiapuna viinietikkaa tai jotain öljyä sieltä rantabaarista. Sitten haimme vielä apteekista kortisonirasvaa, joten kipu ja turvotus helpotti.

Viikko riitti hyvin, ehdittiin hyvin näkemään ja kokemaan kaikkea. Mielelläänhän sitä matkustelisi vaikka kuinka paljon, mutta kyllä oma suihku, vessa, tyyny ja keittiö jne. ovat aika mukavia asioita. Home sweet home!

Nyt minulla on vähän flunssaa, onneksi ei kuitenkaan ollut reissun aikana. Jotain koirajuttujakin ehtii näillä vapailla tehdä, sillä lähdetään lauantaina erkkariin. Ensi viikolla onkin sitten paluu arkeen ja ainakin kuusi päivää seitsemästä menee töissä.

Kuvien muodossa, pala Maltaa teille

SAM_1291.jpg

Käytiin tosi kauniissa ja koristeellisessa kirkossa. En yleensä niin kirkoista edes välitä, mutta tämä oli kyllä kaunis.

SAM_1445.jpg

Viimeisenä päivänä käytiin Aquariumissa, siellä nähtiin kaikenlaisia kaloja, rapuja, kilpikonnia, mustekaloja, hain poikasia..

SAM_1472.jpg

Tässä lohipasta, oli niiiiiiin hyvää!

mail.gomogle.com.jpg

Kakkupalat siellä oli kauniita ja hyviä, maksoi jotain 2-3€

mail.google.com.jpg

Turisteille kaikenlaista ohjelmaa..

SAM_1371.jpg

Tämä oli aika tyypillinen katukuva. Kaikki oli tehty kivestä (puusta ei mitään) ja oikeastaan kaikki kadut olivat aika samannäköisiä. Autot olivat pieniä ja vanhemmanpuoleisia, iso osa jopa rikkinäisiä. Liikenne kulkee toisinpäin kuin meillä, autoa ajettiin pelkääjän paikalta! :-D

SAM_1284.jpg

Kuvaterveisiä kotoa, täälläkin oli ollut hellepäiviä pari, kelpot vietti sitä näin:

mailt.google.com.jpg